StartpaginaBibliotheek|archief|winkelUitgaven over Wijnandsrade

Overzicht van de belangrijkste publicaties over Wijnandsrade (in alfabetische volgorde)

E.H. Brongers, De gedenksteen te Wijnandsrade voor de gesneuvelde militairen van de Royal Air Force, een uitgave van de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, Wijnandsrade, 1986, 36 pagina’s.

E.H. Brongers, Geschiedenis van het Kasteel Wijnandsrade, een uitgave van de stichting tot behoud van Kasteel Wijnandsrade, 2e druk Wijnandsrade, 2001, 73 pagina’s; illustraties Jan Jansen c.s.

E.H. Brongers, Wijnandsrade in de Tweede Wereldoorlog, een uitgave van de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, Wijnandsrade, 1995, 135 pagina’s; cartografie Jan Jansen.

Sjeng Bruls, De Vijfklank, Brommelen / Laar / Swier / Roa / Vink, Het 100-jarig bestaan van de Koninklijk erkende Fanfare St. Caecilia te Wijnandsrade, Wijnandsrade, 88.pagina’s; illustraties Toon Willemsen.

Bulletin Wijnandsrade, periodiek van de stichting, later van de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, nummer 1 t/m 47, Wijnandsrade, 1982 t/m 2011.

W.H. Dubois, Swier, Een gehucht dat echt bestaat, een uitgave van W.H. Dubois, Rotterdam, 1997, 199 pagina’s.

Fons Erens, Bazen, knuppels, knechten, IJohannes Hendrijckos (1791-1866), Dagloner in Wijnandsrade, 2ste druk, een uitgave van Peregrinus, Roermond, 1997, 251 pagina’s.

Bernard Grothues, fotografie Jan Jansen, Beelden van Nuth (waaronder Wijnandsrade), een uitgave van de gemeente Nuth, 2001.

Jan Jansen en Jack Jetten c.s., Wijnandsrade in oude ansichten, een uitgave van de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade in samenwerking met de Europese Bibliotheek, Zaltbommel, 1986, 80 pagina’s, illustraties Jan Jansen c.s.

Jack Jetten, Bedevaart naar Sittard vanuit Wijnandsrade 1873-1998, een uitgave van de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, 1998, 15 pagina’s.

Jack Jetten, Bokkerijders rondom Wijnandsrade, een uitgave van handbalvereniging Wijnandia in samenwerking met de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, 1992, 32 pagina’s, fotografie Jan Jansen.

Jack Jetten en Wiel Oehlen c.s., Wijnandsrade, de parel van Zuid-Limburg, een uitgave van de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, Wijnandsrade, 2002, 224 pagina’s; cartografie en fotografie Jan Jansen.

Jack Jetten, Wiel Oehlen, Hans Toonen c.s. Wijnandsrade BinnensteBuiten, een uitgave van de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, Wijnandsrade 2007, 367 bladzijden, cartografie en fotografie Jan Jansen

Wiel Oehlen, Kruisen en kapellen in Wijnandsrade, Kruutser en kapelkes i Wienesroa, wandel- en fietsgids, een uitgave van de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, fotografie en cartografie Jan Jansen, 2005, 64 pagina’s.

Wiel Oehlen c.s., Mit d’r pungel op de fiets, Het Steenkolentijdperk in Nederlands-Limburg, een uitgave van handbalvereniging Wijnandia in samenwerking met de heemkundevereniging Vrienden van Wijnandsrade, fotografie Jan Jansen, 1997, 57 pagina’s; fotografie Jan Jansen.

Wiel Oehlen c.s., Swier, zoals het was, is en mag blijven, een uitgave van de buurtvereniging van Swier, Wijnandsrade, fotografie Jan Jansen, 1993, 137 pagina’s.

P.G. Peeters, Korte schets der geschiedenis van de Valkenburgsche Heerlijkheid Wijnandsrade, een uitgave van J.J. Romen en Zonen, Roermond, 1886; 80 pagina’s.